Nieuws om door te geven (NBG) Nieuws om door te geven (NBG)
lees meer ┬╗
 
Tienermoeders in Zambia

Tienermoeders in Zambia
Sinds kort ben ik een stichting gestart voor tienermoeders in Zambia "Amake teenmoms". Dit ter ondersteuning van een project dat al zo'n 10 jaar loopt, momenteel uitgevoerd door drie plaatselijke Zambiaanse vrouwen die dag en nacht voor de tienermoeders klaarstaan. 

Namens de tienermoeders heel erg bedankt voor al jullie donaties naar stichting "Amake teenmoms" naar aanleiding van mijn oproep in de Youtube dienst van zondag 10 mei. Met het geld kopen we binnenkort naaimachines en materiaal voor schooltassen en schooluniformen. De tienermoeders kunnen hier zelf mee aan de slag zodat ze zo snel mogelijk weer naar school kunnen. 

Wij willen weer hoop in de levens van de tienermoeders en hun kinderen brengen. Dit doen we door ze praktische skills aan te leren waarmee ze inkomsten kunnen genereren, ze te begeleiden in de terugkeer naar school of werk en waar nodig noodhulp te bieden. Daarnaast werken we aan andere vaardigheden zoals hygiëne, opvoeding en zelfvertrouwen. 

Wilt u het verhaal achter de stichting en de tienermoeders leren kennen? Wilt u zien wat voor een impact uw donatie heeft? Volg ons dan op social media; Youtube, Facebook en Instagram "Amake teenmom". Of stuur een mailtje naar amaketeenmom @gmail.com. We zoeken bijvoorbeeld ook nog maandelijkse sponsoren voor de huur van een locatie in Zambia waar we onze activiteiten kunnen uitvoeren. 

Met vriendelijke groet,
Marjolijn van der Stelt
 
Gratis weggeefactie NBG Gratis weggeefactie NBG
Nu het coronavirus Nederland bezighoudt, kinderen veel meer thuis zitten en verpleeghuisbezoek niet mag, komt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) met een weggeefactie.
Er is keuze uit drie bijbeluitgaven, die mensen kunnen aanvragen voor zichzelf, de kinderen of voor kwetsbare of eenzame bekenden.
 
  • De Samenleesbijbel Junior: Deze uitgave is bedoeld voor kinderen van 4-7 jaar en bevat Psalm 23, het verhaal over Jesaja die droomt van vrede, de Bergrede van Jezus, het Paasverhaal en tien andere verhalen opgenomen. Naast de bijbelverhalen staan opdrachten, vragen en proefjes. 
  • Het Lucas-evangelie uit de Samenleesbijbel. Dit boekje is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar. Het bevat verhalen over Jezus, waaronder het paasverhaal. Er staan creatieve opdrachten bij, waarmee kinderen de betekenis van de verhalen kunnen ontdekken. Ook zijn er tips over hoe je thuis Pasen kunt vieren. 
  • Psalmen Dichtbij, een uitgave van het boek Psalmen in de Bijbel in Gewone Taal. Naast de psalmtekst staan vragen, die bedoeld zijn om je te helpen om uit deze bijbelse gedichten rust, vertrouwen en hoop te putten.
Zowel de EO, die Psalmen Dichtbij mogelijk maakte, als de Protestantse Kerk in Nederland, die meewerkte aan de Samenleesbijbel, ondersteunen deze actie van harte.

Bestelwijze
Iedere besteller mag maximaal één exemplaar per titel opvragen. De actie loopt zo lang de voorraad, dus op is op. De boeken worden voor Pasen thuisbezorgd. De boeken kunnen aangevraagd worden via: bijbelgenootschap.nl/juistnu.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap